Körsbärsträdgården- fritt

efter Tjechov

 

Med Anna Petterssons nyskapande och exprimentella stil gestaltas här en klassiker på ett sätt som vi aldrig sett den förut. Det blir en intensiv, visuell, spännande och rolig föreställning.

Ett turnerande teatersällskap reser runt för att spela Anton Tjechovs klassiska pjäs KÖRSBÄRSTRÄDGÅRDEN – en pjäs där gammalt möter nytt, traditioner står mot förändringar, tillbakagång mot utveckling.

I det moderna teaterrummet ställer ensemblen upp scenografin från sekelskiftet för att gestalta en av Tjechovs mest spelade dramer. Alla har lämnat bygden, stugorna ligger öde. Rollkaraktären Lopachin styckar upp marken kring godset där familjen bor för att sälja till sommargästerna.

Tjechov beskrev, för mer än hundra år sedan, ett systemskifte och en entreprenörsanda som inte är alltför främmande i vår tid. 

Det finns 30 biljetter till föreställningen den 9/11 Kl 19:00 på Sundsvalls Teater. Bussresa och teaterbiljett kostar 300 Kr. Först till kvarn gäller. Anmälan senast 23 oktober. Bussen avgår från Ånge Kl 17:00.